404 Not found (404 Није пронађено)

„404 Није пронађено“ је системска веб-страна (в. Web page) неке веб-локације (в. Web location) која саопштава да тренутно не постоји веб-ресурс (в. Web resource) са траженим УРЛ-ом (в. URL). То се дешава из неког од следећих разлога:
• Посетилац има застарели УРЛ у свом веб-прегледачу (в. Web browser), који је остао забележен приликом претходних посета веб-локацији, а у међувремену је дошло до промена на веб-локацији;
• Посетилац је унео погрешан УРЛ у адресно поље (в. Address bar) веб-прегледача;
• Веб-претраживач (в. Search engine) показује у резултатима претраге застарели УРЛ за ту веб-локацију, а посетилац је кликнуо на њега.
Уколико је урађена нова верзија веб-локације, с новом структуром веб-страна, ради избегавања појављивања грешке 404 потребно је да се подесе одговарајућа преусмеравања са старих на нове УРЛ-ове. Добра је пракса да се страна 404, коју веб-локација приказује у случају грешке, прилагоди и обликује на начин да посетиоцима буде визуелно и садржајно пријемчива, као и да садржи хипервезе (в. Hyperlink) ка насловној страни (в. Home page) и мапи (в. Sitemap) веб-локације.

ПОВРАТНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *