At sign – @ (Знак „ет“)

Други називи: At symbol (Симбол „ет“), Commercial at (Трговачко „ет“), Address sign (Адресни знак), Мајмунско А, Манки, Лудо А
Знак „@“ је део основног скупа Аски (в. ASCII) знакова, постоји вековима за различите трговачке и друге потребе, а данас има различите начине употребе у дигиталном свету:
1) Као део адресе е-поште (в. E-mail address) употребљава се од 1971, када га је Реј Томлинсон (Ray Tomlinson) искористио за адресирање порука у рачунарској комуникацији. То се сматра почетком постојања е-поште, а форма „user@host“ (в. User, в. Host) постала је стандард за адресе е-поште.
КОРИСТАН САВЕТ: Знак „@“ се понекад теже проналази на тастатурама (обично је на Shift+2), нарочито на онима које имају обележена слова локалног језика, тако да све зависи од тренутно изабраног језика и писма. За распоред тастатуре Serbian (Latin) знак „@“ се добија на AltGr+V, а за Serbian (Cyrillic) још увек не постоји системско решење, јер се својевремено није ни претпостављало да ће постојати и адресе е-поште на ћириличком писму (в. IDN).
2) У интернет комуникацији (в. Internet communication), знак „@“ се користи на друштвеним медијима (в. Social media) и форумима (в. Forum), за означавање онога коме се обраћамо или коме одговарамо. Користи се у форми „@username“, састављеној од знака „@“ и корисничког имена (в. Username) на тој онлјан-платформи. Тај поступак се назива помињање (в. Mention).
3) У програмским језицима (в. Programming language), знак „@“ се користи на разноврсне начине.

ПОВРАТНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *