Quotation mark – „_“ (Знак навода, Наводници)

Знак навода иде увек у пару, као наводници испред и иза означеног дела текста, а употребљава се за следеће:
1) У правописном смислу, наводници су интерпункцијски знак чији исправан облик у српском језику има горњу и доњу позицију наводника, као што је у овом примеру: „реч“. Овај облик наводника се аутоматски добија када се у програму за обраду текста (нпр. Word) подеси следећа опција: Replace as you type > “Straight quotes” with „Smart quotes“.
2) У интернет комуникацији (в. Internet communication) наводници се у пољима за претрагу на веб-претраживачима (в. Search engine) користе за означавање повезаног низа кључних речи (в. Keyword), ради филтрирања претраге. Жељени низ кључних речи напише се између наводника (нпр. “неколико кључних речи”), чиме се веб-претраживачу каже да их третира као повезане и у дословном значењу, а не као појединачне речи написане одвојено било где у тексту неке веб-локације (в. Web location).
3) У веб-програмирању, наводници се појављују и као елементи програмског кôда, због чега у ХТМЛ кôду (в. HTML) њихово појављивање у тексту на некој веб-страни (в. Web page) често мора да буде замењено шифрованим обликом, како не би стварали проблеме.

Категорије: Претрага и СЕО

ПОВРАТНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *