Аутор Речника и веб-сајта

 

Лазар Бошковић
стратег дигиталне комуникације
власник и креативни директор агенције АгитПРОП, agitprop.rs


Е-пошта: lazar@agitprop.rs

Детаљна биографија: lazarboskovic.rs

Друштвени медији:


 

У свет медија ушао је 1987. као новинар студентског радио-програма „Index 202“. Као сценариста и реализатор „Индексовог радио-позоришта“ од 1989. до 1996. био је аутор око 50 сценарија за радијске и ТВ емисије. Учествовао је у бројним сатиричарским пројектима током деведесетих година, а тај слободарски дух задржао је и данас.

Прва маркетиншка знања стекао je 1992–93. у агенцији „Saatchi & Saatchi“. Агенцију „АгитПРОП“ основао је 1993. Највећи клијенти агенције често су билe организације и институције које у називу имају реч „Србија“, што значи да су на врху у својој делатности на националном нивоу, као и компаније које су највеће у својој области на српском тржишту.

Од 1998. био је аутор и продуцент скоро стотинак веб-сајтова, међу којима и оних за највеће српске компаније и институције. За неке од њих освојио је петнаестак награда Топ50 и петнаестак других признања. Добитник је и медијских, маркетиншких и награда за односе с јавношћу, међу којима су и две струковне награде за овај Речник.

Био је члан неколико домаћих струковних удружења у области комуникације. Радио је и као директор маркетинга „ЕУнета“, заменик председника Програмског одбора РТС-а и креативни директор и члан Управног одбора Радио Индекса.

Предавач је на семинарима и конференцијама на тему садржаја на интернету. Аутор је пројеката „Теслина визија интернета“ и „Ћирбастерс“ (посвећен разбијању митова и предрасуда о ћирилици на интернету), као и ТВ документарца „1 интернет, 3 домена, 4 државе“ (поводом 20 година интернета у Србији). Аутор је и петнаестак публикација (компанијске монографије, туристички водичи, сатира…), као и стручних текстова за медијске сајтове и штампане медије.

Спаја креативност и технологију као саветник за дигиталну комуникацију потребну за маркетинг, односе с јавношћу, интернет и медије. Аутор је креативних концепата и садржаја, креативни консултант за свеканални маркетинг и дигитални стратег у области комуникационих стратегија.

Може и уме кад хоће. А хоће.