Autor Rečnika i veb-sajta

 

Lazar Bošković
savetnik za digitalnu komunikaciju
vlasnik i kreativni direktor agencije AgitPROP, agitprop.rs


E-pošta: lazar@agitprop.rs

Detaljna biografija: lazarboskovic.rs

Društveni mediji:


 

U svet medija ušao je 1987. kao novinar studentskog radio-programa „Index 202“. Kao scenarista i realizator „Indeksovog radio-pozorišta“ od 1989. do 1996. bio je autor oko 50 scenarija za radijske i TV emisije. Taj slobodarski duh zadržao je i danas.

Prva marketinška znanja stekao je 1992–93. u agenciji „Saatchi & Saatchi“. Agenciju „AgitPROP“ osnovao je 1993. Najveći klijenti agencije bile su institucije i organizacije koje u svom nazivu imaju reč „Srbija“, što znači da su na vrhu u svojoj delatnosti na nacionalnom nivou, kao i kompanije koje su najveće u svojoj oblasti na srpskom tržištu.

Od 1998. bio je autor i producent skoro stotinak veb-sajtova, među kojima i onih za najveće srpske kompanije i institucije. Za neke od njih osvojio je 16 nagrada Top50 i petnaestak drugih priznanja. Dobitnik je i medijskih, marketinških i nagrada za odnose s javnošću.

Bio je član nekoliko domaćih strukovnih udruženja u oblasti komunikacije. Radio je i kao direktor marketinga „EUneta“, zamenik predsednika Programskog odbora RTS-a i kreativni direktor i član Upravnog odbora Radio Indeksa.

Predavač je na seminarima i konferencijama na temu sadržaja na internetu. Autor je projekata „Teslina vizija interneta“ i „Ćirbasters“ (posvećen razbijanju mitova i predrasuda o ćirilici), kao i TV dokumentarca „1 internet, 3 domena, 4 države“ (povodom 20 godina interneta u Srbiji). Autor je i petnaestak publikacija (kompanijske monografije, turistički vodiči, satira…), kao i stručnih tekstova za medijske sajtove i štampane medije. Može i ume kad hoće.