Додатне информације

Речник интернета добио признање од Друштва за информатику Србије

Друштво за информатику Србије традиционално сваке године додељује плакете за изванредна домаћа достигнућа која доприносе развоју информатике. За 2021. годину међу награђенима се нашао и веб-сајт Речника интернета и дигиталне комуникације на адреси recnikinterneta.rs.

На скупу поводом Дана информатичара, одржаном 18. новембра 2021. у Привредној комори Србије, хостинг компанији „mCloud д.о.о. из Београда, додељена је Похвала за веб-сајт Речника. Похвала је уручена Јелени Опачић, директорки компаније и уредници Речника.

Речник интернета и дигиталне комуникације (енглеско-српски) је бесплатно издање са 1000 појмова за савремени умрежени живот, а доступно је у три облика: веб-сајт, дигитална публикација и књига. Аутор Речника је Лазар Бошковић, а рецензенти су проф. др Божидар Раденковић, др Дејан Ајдачић и Војислав Жанетић.

Чланови Жирија Друштва за информатику Србије ове године били су: проф. др Драгана Бечејски-Вујаклија, Никола Марковић, проф. др Игор Тартаља, доц. др Тамара Вученовић, доц. др Милан Парошки, Саша Матејић, Бојан Миленковић, Саша Милашиновић и Анита Мањенчић.

Back to list

ПОВРАТНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.